2010. január 31., vasárnap

Ugy mindenfele...nem jut eszembe cim



Igazabol mar azt sem tudom hol kezdjem. Sokminden kavarog a fejemben. Zajlik az elet, es ahogy az lenni szokott vannak jo es rossz dolgok is. Termeszetesen az egyensuly csak akkor van meg (sajnos), ha mindkettobol kijut az embernek.

Bar most nem is igazan az arnyaltsagok jutnak eszembe, hanem altalaban minden, es csak gondolatok. Azon kaptam magam valamelyik nap, hogy mar megint merengek. Es rajottem, hogy - foleg munka kozben - eleg sokszor kalandoznak el a gondolataim.

Ami azt illeti eleg hosszu het all mogottem, raadasul olyannak tunik az utolso hetvege (amit szerencsere barataimmal toltottem a Sunshine Coaston), mintha honapok teltek volna el azota. A mai na kivetelevel minden nap dolgoztam. Igazabol ma is akartam, de mivel esett (inkabb esik) az eso sajnos nem volt ra lehetosegem. Ami azert bosszant, mert ma ert veget hivatalosan a nyari szunetem. Holnap lesz az elso napom az iskolaban. Igaz, hogy eddig is ugyanabba a suliba jartam ahova eddig, de ez most mas lesz. Most nem csak kulfoldi osztalytarsaim lesznek. Mitobb, ha jol ertesultem mindossze 1 nem Ausztral osztalytarsam lesz

(az is Indiai). Szerdan volt a szakmai orientacio. Kotelezo volt, bar ertelmet nem igazan lattam, ugyanis semmi nem tortent. Bar mint ket nappal kesobb kiderult reggel 9-re kellett volna mennem 12-vel ellentetben. Sajnos kiderult, hogy kicsit elneztem az idopontot, es csak az ebedre mentem! :D Legalabb ettem egy jot. Na meg persze sikerult beszereznem a konyvlistamat is. Kb. $550-ba kerul az 5 konyv. Szoval ha mar ott voltam megsporoltam magamnak annyi penzt es kikolcsonoztem majdnem az osszeset, de az utolsora is valahogy szert teszek majd! :)

Nagyon utalom az Ausztral internetet!! Es szerintem mindenki igy van ezzel aki Europabol vagy Amerikabol jott. Kezdjuk ott, hogy korlatlan internet csomag nem letezik. A legnagyobb csomag 120GB, amit leosztanak 2x60G-ra csucsido es azon kivulre (ennel pedig az atlag joval kisebb). Csak ADSL van, kabel net nem letezik. Ha tullepi az ember a csomagban megengedettet nagyon szerencses esetben lecsokkentik a savszelesseget honap vegeig, roszabb esetben kikapcsoljak, legroszabb esetben pedig elkezdenek szamlazni annelkul, hogy az embert ertesitenek arrol, hogy tullepte a limitet. Ezen felul - ami megint csak lustasag, es felesleges sporolas - de itt hasonloan mukodik az ADSL mint regen a betarcsazos net (sot inkabb roszabb). A vonalat egyszerre csak az egyik tudja hasznalni. Viszont ez nem jelenti azt, hogy az foglalt netezes kozben, tehat ha csorog a telefon es valaki (vagy a rogzito) valaszol az internet megszakad, es a letoltes, chat, skype lebont. Marpedig ha eppen a letoltes vegen jar az ember es mondjuk nem 10MB-rol van szo akkor igen csak idegesito tud lenni, skypeolasrol nem is beszelve. Ja, es akkor meg nem emlitettem, hogy mindenki abban meri az internetet, hogy mennyi forgalmat bonyolithat le. Es mindenki hulyenek nezett eleinte amikor kerdeztem a sebesseget (es persze senki sem tudta). Nos, azert nem tudjak, mert itt egy sebesseg van (mar amikor nincs lekorlatozva), ez pedig nem mas mint a jo oreg 512Mbps. O igen, ol

yan nagyszeru, hogy az mar faj! Arrol ne is beszeljunk, hogy mi tortenik amikor korlatozzak. Na mind1, a gyors internetet hianyolom!

Hehe, de a havat es a minuszokat nem! :D

Penteken volt a nemzetkozi orientaciom. Tulajdonkeppen arra volt jo, hogy ket orat elpocsekoljak az eletembol, es vegighalgassam azt, amit fel eve elmondtak, valamint ami le van irva a "Student Handbook"-ban. De nem baj, legalabb felolvastak, gondolom valaki nem tud olvasni. De legalabb megint kajaltam egy jot ingyen! :D

Najo, azert nem volt rossz. Talalkoztam nehany regi osztalytarsammal akik ugyanugy folytatjak a tanulmanyaikat ahogy en. Jo volt oket ujra latni. Mondjuk a tobbseggel nem fogok talalkozni, mert nem ugyanarra a suli reszlegre fogunk jarni. Persze megismertem nehany uj arcot is. Egy Afrikai, egy Del-Afrikai, egy Szlovak sracot es egy Kinai lanyt. Meg meg van 3 masik Kinai srac is, de ok az asztal masik vegen ultek, es nem beszeltem veluk.

Tavaly mikor vege lett a sulinak volt a diplomaoszto ceremonia, ahol volt egy fenykepesz is, es csinalt egy csomo fenykepet, hogy a 2010-es nemzetkozi prospektust azokkal a kepekkel diszitse ki. Nos, ez a prospektus elkeszult, es bar sajnos csak holnap fogom latni, allitolag a boriton en is rajta vagyok! :) Valamint valahol bent is szerepelek. :) Holnap szerzek egy sajat peldanyt es a konyvtarban bescannelem es csatolom ehhez a bejegyzeshez.

Penteken egy nagyon mekhokkento informacioval lettem gazdagabb. Amikor hazajott az egyik kissrac (akit beszelni is szoktam) es egybol leult COD-ozni (COD= leult a benga TV ele es PS3-al jatszott). Mire megkerdeztem csak ugy mellekesen, hogy kapott-e lecket az elso hetvegere. Mire kozolte velem, hogy hetvegen soha(!) nincs lecke. Ez kb. engem annyira

hokkentett meg, mint ot amikor megkerdeztem tole, hogy mikor van a nevnapja. Foggalma sem volt, hogy mirol beszelek. :D Ugyanis itt nem unneplik, meg csak nem is hallottak rola, es nem tudta elkepzelni sem, milyen lehet. :D

Egy csomo minden volt meg a fejemben, de elfelejtettem. Jaaa, tudom...meg egy dolog. A hetvegen (marmint az elozon) amikor a Sunshine Coaston voltammegcsipett egy meduza a combomon. A vicces az az egeszben, hogy kozel egy orat voltam a vizben es miutan kijottem leultem a partra, es egy nagyobb hullam ramosta a labamra, en meg csak azt ereztem, hogy kezd egyre jobban csipni mikor oda nyultam egy aranyos Blue Bottle nevu meduza volt rajta. Ezek eleg aprok, es tulajdonkeppen veszelytelenek, csak par oraig faj es piros a csiepesuk helyen. Nem valami szep mi?

Sajnos a fenykepezogepemre meg mindig varok, es a regi mar be sem kapcsol.

Meg irni akartam par dolgot, de nem jutnak eszembe. :(

Na igen, akartam meg irni arrol, hogy milyen egy Ausztral csaladdal egyuttelni, de tul faradt vagyok. Szoval majd foly. kov. nemsokara! :)

3 megjegyzés:

  1. Várjuk a folytatást!
    Az a medúza-dolog áááááá, nem lehetett semmi!

    Most nézem, hogy hűűű de közeleg a nap, hogy Gabival egymás karjaiba boruljatok végre! :))) Tök jó!

    Eni

    VálaszTörlés
  2. Gabi érkezésével rózsaszín lesz minden!
    Egyébként az 512"M"bps-es internettel azért gondolom nem sok bajod lenne:-))
    Sok sikert
    G

    VálaszTörlés
  3. Remelem en is, hogy minden ugy lesz ahogy mondjatok! :)

    G: Nem nagyon tudom, hogy az "M"bps-alatt mit ertesz?
    mega bit-et (Mb/s) ertettem, amit ugy kell irni, a mega byte-ot pedig MBps (vagy MB/s). A "b" betu szamit. De azert ertem mit mondasz, es IGEN! :) Eleg kiraly lenne ha olyan lenne a net, de most sajna csak 64kbs-el docogok! :( ...de mar csak 16-aig! :)

    VálaszTörlés