2009. július 14., kedd

Pozsony 2.

Örültem volna, ha a barátom elvisz minket mondjuk Győrig (ez neki +40-50 km-t jelentett volna), de mondta, hogy ő ma biztos nem megy Magyarországra. Kicsit egyszerűbben hazaértünk volna, de azért annyit megtett, hogy elvitt minket a pozsonyi főpályaudvarra. Még szerencse, hogy Gabi beszél (valamennyire) szlovákul, mert amikor én szólaltam meg angolul nem sok értelmes választ kaptam. :( Ezt persze már tudtunk ezért még délelőtt amikor vártunk az átvizsgálásra megnéztük a menetrendet. Sajnos a 15:50-es vonatot lekéstük, ezért 5 órától 19:50-ig volt "szabadidőnk"! :D Persze a vonat is késett 25 percet, szóval még több időt kaptunk! :D Délelőtt amíg vártunk a szervizre bementünk egy elektronikai boltba, mert Gabi tesójának néztünk laptopot. Sikerült is venni egyet olcsóbban, ugyanis a kormányunknak köszönhetően (az áfa emelés miatt) olcsóbb volt Pozsonyban mint itthon. Pedig pont tegnap hallottuk a hírekben (Petőfi Rádió), hogy amíg Pozsony a világ 30. legdrágább városa, Prága a 70., addig Budapest a 108. helyet kapta. Persze két kávéért simán elkértek €4-t ha jól emlékszem, és a gázolaj is valahol €1,15 körül mocorog.
A lényeg, hogy megvettük a laptopot €500 (itthon €20-val lett volna több ugyanaz). Kimentünk az állomásra. Nos mondanom sem kell, hogy amíg Pesten 3 főpályaudvar van addig ott csak 1, az is úgy néz ki mint mondjuk egy másodrendű állomás (nem olyan klasszikus pályaudvar, ahol a vágányoknak vége van). Maximum akkora lehetett, mint a siófoki állomás. Persze sok ember volt. Beálltunk egy sorba, vettünk két jegyet €13,50 volt darabja (egyirányú) a Keletibe ment. Utána beültünk az egyetlen kulturált helyre. Persze internet kávézó néven futott, de internet nem volt! :D Pedig direkt ezért ültünk be. Na mind1, mivel kaptunk a laptophoz ajándékba táskát is, úgy döntöttünk, hogy mindent szépen átpakolunk a táskába, és megszabadulunk a doboztól. Ez után gondoltuk, hogy kéne keresni egy McDonald’s-ot, mert ott legalább van WIFI és tudunk kicsit nézelődni. Rá kellett döbbennem (már többször is), hogy internet függő vagyok. Megszoktam, hogy eszembe jut valami, és utána akarok nézni akkor 5-10 perc keresgélés után megvan a válasz a neten.
Kb. 1 órán keresztül sétáltunk, kerestünk mekit Pozsonyban. Nagyon érdekes, amíg Pesten több mint 30 meki van, addig Pozsonyban mindössze 10, és ebből 3 bevásárló központban van. Persze nem találtunk, és ezért fel is adtuk a keresést 1 óra után, és visszamentünk a pályaudvarra. Az érdekes az, hogy Pesten lépten nyomon ilyen hirdetésekbe ütközik az ember, addig ott semmi! Nagyon más az a város (persze ennek előnyei is vannak)!
A vonat megérkezett 25 perc késéssel, természetesen sikerült elérni! :D Hamburgból jött, szóval gondolom reggel óta úton van, így akár bele is férhet a 25 perces csúszás. Nem mondom, hogy enni lehetett a padlóról, de a hosszú út alatt sok szemét feltornyosul, de ettől függetlenül tisztább volt mint egyes Magyar vonatok. Ezen kívül a klímával nem spóroltak, és ami még nagyon tetszett, hogy minden ülésnél volt 2 db konnektor. Természetesen be is lőttük a gépet, mert volt rajta előre telepített Windows. Egyébként nagyon érdekes volt, hogy a kocsiknak nem csak hagyományos része volt, hanem lehetett foglalni külön kabin részt csoportnak. Valamint a kalauznak saját kis fülkéje volt, az ajtó füstüveg volt, és bent pedig kis heverő és egy íróasztal kapott helyet éjjeli lámpával meg minden. Nagyon kényelmes lehetett. Így annyira nem lehetett megerőltető a munka! :D Az egész vonat is jobb volt mint itthon akár az IC!! A WC nem a sínekre ürít, hanem tartályra, folyékony szappan van, érintő gombos minden, nem pedig pedálos, valamint a törlő papíron kívül meleg levegős kézszárító is van. A folyosón az ajtóknál LCD kijelzőn ki van írva a menet információ. Sajnos elfelejtettünk venni +1 üdítőt, így a vonaton kellett ezt megejteni. Elég durva ára volt. Egy fél literes ice tea került €3,90-ba!! Kissé lehúzós! :( Eddig azt hittem, hogy a Beach House-on a fél literes kóla 500 Ft-ért drága, de most már látom, hogy lehet überelni! :D
A lényeg, hogy sikeresen haza értünk,kényelmesen. Annyi idő alatt ért a vonat Pestre mintha kocsival mentünk volna. Érdekes kaland volt, de nagyon elfáradtunk. Legalább megvan az első lépés. Tegnap már beszéltem egy iskolaügynökséggel, kérek tőlük információt. Persze annyira körbejárom ezt a témát, hogy elmegyek több ügynökséghez is, előadom nekik ugyanazt, és majd amelyik a legjobban végzi a munkáját, esetleg amelyik valami extra kedvezményt, vagy jó szállás lehetőséget tud szerezni azzal kötök szerződést. Gondoltam rá, hogy megcsinálom magamnak, de mivel nem kérnek érte külön pénzt, és akkor sem lesz olcsóbb az iskola, ha nem ügynökségen keresztül megyek, akkor inkább leveszek egy csomó terhet a vállamról, és addig is igyekszem élvezni az életet! :) Legalább lesz kit hibáztatni, ha valamit elbaltáznak! Persze remélem erre nem kerül sor.
Ma el kéne menni az egyik ügynökséghez, és szerdán pedig a másikhoz. Kezd egyre érdekesebbé válni a dolog. Kíváncsi leszek, mennyire akarnak majd meggyőzni (nem mintha bármiről is kéne)?! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése