2009. július 10., péntek

Kalandos autóeladás - Pozsony 1.

Igen! A cím elég sok mindent elárul! Tegnap VÉGRE sikerült eladnom az autót. Mindenki ráért, mindenki ott volt, és mindenki tette a dolgát.
Természetesen, jó eladóhoz híven előző nap lemosom és kiporszívózom az autót. Bepakolom a csomagtartóba a téli gumikat is, ahogy megbeszéltük! Tegnap Gabival 7-kor autóba ültünk, és nekivágtunk az útnak. Sikerült 10-re kiérnünk Pozsonyba, ahol a vevő már várt minket a Honda szalon előtt, mert le akarta ellenőriztetni az autó állapotát. Valahol megértem őt, hiszen én sem vennék szívesen zsákbamacskát. Persze erre várni kellett másfél órát. :( Természetesen én tudtam, hogy nincs semmi baja, de jobb a békesség.
Ez után következett a rendőrség. Mert sajnos nem olyan egyszerű ott, mint itthon. Egész Pozsonyban csak egy helyen írják át egy másik ember nevére az autót (persze a város másik végében). :D Ráadásul elég kezdetleges módszer (de mondjuk takarékosabb mint itthon), ugyanis nem kap az autó minden eladás után új forgalmit, hanem egyszerűen tollal(!) ráírják az új tulaj adatait a következő (4 van összesen) részre, lepecsételik és már kész is. Persze nem volt ilyen egyszerű a történet sajnos. :( Csomó papír, és szerencsétlenkedés. Sokat kellett várni, mert sokan voltak előttünk. Persze a kinti barátomnak van ismerőse a rendőrségen (mert ez a "van itt-ott ismerős" rendszer kint is működik) és kb. fél óra alatt el tudta volna intézni, de mindenáron a vevő akarta (mert parázott, hogy biztos lopott az autó, stb.), ő meg totál béna volt! :( Kb. 3-4 óra szobrozás után minden meg volt, mehettünk az Auparkba (ez itt a reklám helye) :D és jött a szerződés kötés. Itt már eléggé feszült és ideges voltam, mert elvileg tegnap nézte volna meg valaki a lakást. Ez nem jött össze, mert nem értünk haza (de erre még vissza térek). Szóval, ülünk a kávézóban, olvassuk a szerződést, majd feltűnik, hogy €500-val kevesebb a végösszeg. Kérdezem, hogy ez itt mi? Nem ennyiben egyeztünk meg. Erre a vevő közli (miután a nevén a forgalmi), hogy Ő maximum annyit tud adni az autóért, és kész. A téli gumikra neki nincs szüksége (pedig úgy állapodtunk meg, hogy azzal együtt annyi amennyi, és kell neki). Persze hétfőn, mikor beszéltem vele, és mondtam neki, hogy akkor viszem a gumikat akkor nem mondta, hogy ne vigyem, mert nem kell. Kis rohadék! Mivel kiderült (persze akkor, mert a barátom sem tájékoztatott), hogy volt még érdeklődő nem sok választott el, hogy azt mondjam, hogy akkor nincs üzlet (csak már a nevén volt a forgalmi), ezért kénytelen voltam beletörődni, hogy annyit fizet, és nem viszi el a gumikat. Persze mondta, ha nekem nem kell akkor itt hagyhatom neki (persze, majd álmaiban). Sőt még mindezek előtt még aznap az egyiket már a csomagtartójába is betette! Nagyon ideges és mérges voltam! Egy kis rohadék alamuszi, számító seggfej, aki 300%-ban kihasználta a helyzetét (miért vagyok én mindig őszinte, ez lesz egyszer az én vesztem)!! :(
Túl nagy tragédia nem lett az ügyből, mert felhozza a barátom majd Pestre, amikor jön és kész. Internet, eladom (vagy lehet, hogy Ő veszi meg, mert neki is ugyanolyan autója van, mint nekem volt). Úgy is még csak egy telet futott, teljesen jó állapotban van. Tulajdonképpen az előző szóbeli megállapodásunkat rúgta fel a kis patkányképű (legalábbis mi úgy neveztük a tegnapi viselkedése után)...már alig várom, hogy kiszállhassak a repülőből Brisbane-ben! :)
A lényeg, hogy fél 5-re sikerült lezongorázni az egészet. Sajnos a pénz még nincs nálam, mert utalni kellett, de már megvan az eurós bankszámlaszám is, szóval jövő héten már bármikor megjöhet a pénz.

8 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy végre elment a verda, de azért az én kezem biztos eljárt volna, ha 500 euróval megpróbált volna átverni a kis patkányképű. No a lényeg, hogy lóvé a zsebben. Indulhat az ozzi projekt.

    VálaszTörlés
  2. Hát, hallod nem semmi, hogy nálatok nem megy minden simán, hanem mindenért meg kell szenvedni! Elég pofátlan vevőt sikerült kifognotok; de a lényeg, hogy "elment" a kocsi. A kintiek elmondása szerint Au egy álom, ott nincsenek ilyen köcsögök...ezek után meg majd ezt lesz furcsa megszokni; bár a jóhoz könnyebb igazodni :))))

    Eni

    VálaszTörlés
  3. Jajjj, csak egy kérdés: az olvasott blogjaid között az oldalunk azt a címet kapta, hogy Főoldal? :)))

    Üdv,
    Eni

    VálaszTörlés
  4. Au egy alom, de vigyazat mar ott is tul sok magyar van! :) :)
    Lassan ha ilyen tapasztalatokat hallok mar nem csak itthon utalom az embereket, hanem ugy altalaban! Mennyi minde rafer az emberek arcara! Pont ma mondta Nekem egy ugyved: mindent elsore irasban!
    A szo elszall az iras megmarad! :) :) A rendorseggel is ezt kellett volna csinalnom!

    VálaszTörlés
  5. Én is örülök! Már nagyon itt volt az ideje! :) Nem vagyok rossz indulatú, DE (:D) annak az emberkének nem kívánok semmi jót! Sajnos a lóvé még nem a zsebben van, de erről majd írok hamarosan. :) Köszi a biztatást!!

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, sajnos tényleg semmi sem megy egyszerűen, de ahogy Józsi írta régebben: "Ha zűrös a főpróba sikeres lesz az előadás"! Ezért bízom benne, hogy kint már nem lesz ennyi gond. Egyébként tényleg vicces lenne, ha itt laknátok a szomszédban! :D Mi a Toldi lakóparkban lakunk. Gondolom tudjátok merre van?! A Főoldalt nem én írtam be. Amikor feed-eltem a weblapotokat akkor ezt írta ki, de majd megpróbálom átírni.

    VálaszTörlés
  7. A Toldi lakópark a Fóti út közelében van, ha jól tudom (?)...így van köztünk némi távolság. (Mi a Casalgrande térhez lakunk közel)

    Eni

    VálaszTörlés
  8. Igen, arra felé található!
    Ritkán járok arra, inkább csak mikor a partra megyünk biciklivel, akkor azokban az utcákban megyünk. Jó csöndes, kicsi a forgalom! :)

    VálaszTörlés