2009. június 3., szerda

Várni, várni, várni

Azt hiszem itt az ideje egy új bejegyzésnek! Bár igaz Ausztráliával kapcsolatban nem sok előrelépés van, azért úgy érzem egy összegző, áttekintő bejegyzést kéne írnom. Nem szeretném ugyanazt a témát adni ennek, mint az előzőnek, ezért még egyenlőre gondolkozom a téma megnevezésen. Szóval történhetne már valami! :D
Múlt héten sikerült megrendelnünk a gyűrűket is. Gabinak volt elég aranya, és találtunk egy aranyművest, aki csak munkadíjat számol fel, plusz a kő árát.
Mindig is tudtam, hogy a várakozás nem erős oldalam. Szeretek mindent azonnal, vagy legalábbis hamar megkapni, megszerezni, elérni. Talán ezért is élem mindezt meg ilyen nehezen. DE egy kis hang folyamatosan mondja nekem, nyugi, várj még, mert meghozza gyümölcsét.
Sajnos mint azt már említettem, ügyeim elindításához kulcsfontosságú, hogy el tudjam adni az autómat. Ez persze manapság nem túl egyszerű. De erről igazából felesleges többet beszélnem, hiszen szinte mindenki tudja milyen nehéz bármit is eladni manapság (főleg reális áron).
Természetesen azért ez nem jelenti azt, hogy otthon ülök, és nézem a négy falat. Várakozás és reménykedés közben elég sok időm marad még foglalkozni fontos dolgokkal is. Ami nem más mint információ gyűjtés és folyamatos update (persze nem Norbi update :D)! Bevándorlás (főleg manapság) nagyon gyorsan változik. Új szabályokat hoznak, régieket törölnek el. Az is lehet, hogy mire oda jutok teljesen megváltozik az egész rendszer. De legalábbis a napokban hallottam, hogy a szakma listán akarnak változtatni jövőre. Pontos adatok még nincsenek, de legalább az ozzik előre bejelentik az ilyesmit.
Jelenleg a legnagyobb dilemmám az, hogy megcsináljam-e az IELTS nyelvvizsgát mielőtt kimegyek, vagy ne? Mert bár követelménye az iskolának a legalább 5.5-ös átlag eredmény (de szerintem már itt is 6 a minimum, mint a bevándorlásnál, de ez nem hivatalos) mégis el szoktak tekinteni tőle, ha az ember ír egy tesztet. Ez alapján leszűrik, hogy milyen az illető angolja, és ha nem jó akkor mehet egy előkészítő angol tanfolyamra. Ha pedig jó akkor vagy egyáltalán nem kell, vagy pedig néhány hét szakmai angolra kell járnia. Persze nem azért nem akarom megcsinálni a nyelvvizsgát, mert úgy gondolom minek is az, vagy mert azt hiszem túl jó vagyok! :D Az ok egyszerű, ez a vizsga 2 év múlva elévül, és mivel a suli is 2 év ezért utána mindenképpen meg kell még egyszer csinálnom a letelepedési vízum miatt. Persze nyugodtabb lennék, ha úgy szállnék fel a repülőre, hogy kezemben van egy IELTS vizsga papír, de azért nem mindegy az a kb. 44.000Ft plusz költség (vizsgadíj). Nyilván ha a teljes költségeket nézi az ember akkor ez nem olyan sok, de azért nem mind1, hogy hányszor fizet érte az ember, ráadásul az is benne van a pakliban, hogy nem sikerül úgy ahogy az ember elvárná!
Persze még mindig járok tanárhoz, és amikor csak időm van rá (még munka időben is (pszt) :D) akkor is tanulok.
Számomra nagyon idegőrlő ez a várakozás. Sokat aggodalmaskodom, persze főleg két-három alapvető dolgon, de ezek a dolgok alap pillérei a kiutazásnak. És ezeket meg kell oldani, ráadásul nem feltétlenül rajtam múlnak.
Persze mindezek közben zajlik az élet itthon is, szervezzük az eljegyzést (kisebb nagyobb vitákkal :D), a vizsgaidőszak is elkezdődött, Gabinak nagyon bele kellett húznia, mert sok és nehéz vizsgái vannak. Őt nem irigylem ebből a szempontból!
A minap egy kis irigység fogott el, mert az egyik barátom aznap utazott el USA-ba dolgozni. Már nem ez az első alkalom, hogy kimegy, de most már a tervei között van, hogy nem jön vissza. Remélem sikerül neki. Szóval rá voltam egy kicsit irigy, mert ő már mehet. Igaz nem Ausztráliába, de azért USA sem lehet olyan rossz! :D Személy szerint nézegettem Ausztrália előtt az USA-t is. De szerencsére rátaláltam Ausztráliára ami 100000 szer jobb hely lehet. Igaz próbált elbújni ott "alul" a déli féltekén. Remélem hamarosan történik valami és akkor újból jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése