2009. június 30., kedd

Szerencse

Sajnos (mint az várható volt) nem nyertem az Ausztrál lottón, de legalább elmondhatom magamról, hogy kipróbáltam!! :) Milyen érdekes. Ha ilyen nagy a nyeremény sokkal többen vesznek szelvényt, de ez érthető is. Ilyenkor sokan azon is elgondolkoznak, hogy vajon mire/kire költenék azt a sok pénzt. Jól esik ilyenkor ábrándozni.
Életemben nem voltam ott (bár oda készülök természetesen), a világ másik végén "kitöltöttem" egy online szelvényt, kifizettem a bankkártyámmal, és már részt is vehettem egy olyan játékban, amely a világ másik végén van! :) Hihetetlen a mire nem képes a technika! Mindig meglepődök milyen sokat fejlődött a tudomány ez alatt az elmúlt néhány évtizedben, vagy talán akár mondhatunk lassan egy évszázadot. :)
Ez az utolsó hét. Persze még sajnos nem az induláshoz (már nagyon mennék), hanem csak az autóeladáshoz. A hétvégén jön vissza az ismerősöm aki nélkül nem tudom nyélbe ütni az üzletet. Remélhetőleg valamikor már a jövő hét elején neki tudok állni intézni a dolgokat. Már a számolgatásokat is elkezdtem. Hiszen nem mehet az ember ki csak úgy! Nagyjából fel kell mérni mennyibe fog kerülni az élet.
Úgy döntöttem véglegesen, hogy a Brisbane North Institute of TAFE iskolát választom. Nem nagyon van más lehetőség ami jobb lenne. Biztos vagyok benne, hogy Brisbaneben is ugyanolyan jól fogom magam érzeni mint ha a Sunshine vagy a Gold Coastra mennék! Egyik sincs messze, ha lesz szabad időm akkor úgy is megyek! De egyenlőre ilyen dolgokkal még nem számolok.
Az iskolát szerintem package-el fogom csinálni, akkor kapok néhány száz dollár kedvezményt. Ez úgy fog kinézni, hogy 10 hét angol és utána februárban indul a szakmai képzés. Ez összesen $23.340 amit szerencsére nem kell egy összegben kifizetni, hanem elég félévente részletekben. Ha minden jól megy és úgy történik ahogy én szeretném (remélhetőleg így is lesz) akkor a nyelviskola október 5-én kezdődik, amely 10 héten keresztül egészen december 11-ig tart. Ott jön majd a nyári szünet, ami egészen február elejéig tart amikor kezdődik a szakmai tanfolyam! :) Remélhetőleg annak a kezdésére már Gabi is ki tud jönni?!

5 megjegyzés:

  1. Óóóó, sajnálom, hogy nem nyertél! Sebaj, majd legközelebb! :)
    Brisbane???Na, akár talizhatunk is majd, ha mi is végre valahára kijutunk! A terved nagyon jól hangzik- 10 hét angol után egy kis aklimatizálódás és utána gőzerővel szakmai tanfolyam (remélhetőleg Gabi közvetlen bátorításával!)...szuper! Sok sikert hozzá!
    Üdv,
    Eni (Szalma család)

    VálaszTörlés
  2. Én is sajnálom, de ez van! :D A lényeg, hogy megpróbáltam.
    Bizony, már nagyon várom. Egész nap a suli oldalát bújtam. Nagyon be vagyok zsongva! :) Már várom a jövő hetet. Jó lesz Brisbane, tuti nektek is tetszeni fog! Hát igen, tuti sokat fog számítani, ha már kint lesz Gabi is!
    Nektek is sok sikert kívánok! :) Jöttök a találkozóra szombaton? Ti mikorra tervezitek a kiutazást?!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük a jókívánságokat!Aranyos vagy!Sajna most nem tudunk menni a talákozóra. Múltkor voltunk, de akkor meg ti nem voltatok...na, majd Brisbane-ben összehozzuk :))) Mi már tavaly augusztusban beadtuk a PR vízumkérelmet, azóta ülnek rajta; így nem tudjuk mikor jutunk ki. ( www.szalmacsalad.hu )
    Bizony, Gabival együtt biztos könnyebb lesz! De addig is kitartás! Nem is csodálom, hogy be vagy zsongva. Már nagyon várom az élménybeszámolódat a kinti életről! :)))

    Eni

    VálaszTörlés
  4. A weboldaltatokkal már találkoztam, csak valamiért nem sikerült feed-elni. :(
    Egyébként mi is Keszin lakunk! :) Láttam a képeket amikor bringáztok.Egyből felismertem a környéket (komp, sétány, lakópark...). :)
    Biztos sokat fogok írni, elvégre ez az egyik legjobb lehetőség az itthoniak tájékoztatására.
    Sajnálom, hogy nektek várnotok kell, de legalább ti már a biztosba mentek. Szerintem megéri várni! :)

    VálaszTörlés
  5. Valószínűleg azért nem jutsz dűlőre az oldalunkkal, mert az nem egy blog, hanem egy weboldal.
    Dunakeszin merre vagytok? Vicces lenne, ha kiderülne, hogy itt vagytok a szomszédban!?
    Remélem is, hogy sokat fogsz majd írni! ;)
    Szerintem is megéri várnunk...csak olyan idegölő dolog ez...(nagyon nehéz így bármit is tervezni; pláne, hogy nemcsak rólunk van szó, hanem a gyerekekről is)
    Na, voltatok a találkozón???Kérjük a beszámolót!
    Eni

    VálaszTörlés