2009. szeptember 13., vasárnap

5 nappal az indulás előtt

Nem sok előrelépésről számolhatok be, viszont annál több dolog történt az elmúlt néhány napban. Mint előbb említettem, a pakolással sehol nem vagyok, még el sem kezdtem. Terveim szerint holnap fogok nekilátni (hacsak nem hiúsítja meg valami azt is) :D ...ezzel inkább nem is viccelődök. Az elmúlt néhány napban nagyon sokat ültem autóban. Először is, elmentem Bobo barátommal Dunaszerdahelyre az ismerősömhöz a téli gumijaimért. Nem volt egyszerű túra, de legalább jól éreztük magunkat. A téli gumik nála maradtak, amikor eladtam az autót Pozsonyban, és vonattal jöttünk Gabival haza. Elég viccesen néztünk volna ki a vonaton 4 db 17"-os autógumival! :D Mivel azt mondta a srác folyamatosan a múlt hétig, hogy kellenek neki a gumik nem aggódtam, gondoltam majd kifizeti. Hát nem...pontosan nem tudom mire ment ki a játék, de pénzhiányra hivatkozva azt mondta, hogy nem kell neki. Persze nem volt hajlandó még Győrig sem elautózni, hogy nekem kevesebbet kelljen. Nem baj, mivel nem volt más választásom, kénytelen voltam hozzá házhoz menni. Nos, hétköznap kora délután egy óra körül érkeztünk meg a házához. Ő kényelmesen fel volt öltözve, látszólag nem sietett sehova, és nem is csak haza esett a munkából. Egy szabadidő ruha volt rajta (természetesen eléggé újnak látszott, és márkás volt), éppen az egy hete vásárolt kölyök (fajtiszta) kutyáját sétáltatta az utcájukban. A házról (kívül-belül) minden árulkodott, csak az nem, hogy pénz szűkében van. A gyep (elöl-hátul) vonalzóval mérhető volt...haza fele sokat gondolkodtam, hogy vajon mire ment ki ez az egész? Nem kellett neki a garnitúra? Vagy sokallta az árát? Egy Dunlop SP Winter Sport téli garnitúráról van szó (mint említettem 17"). Darabját itthon akciósan(!) 35-40 ezerért árulják, én az egészet adtam volna neki €300-ért. Szerintem ez eléggé fair ajánlat egy 5000 km-es garnitúráért. Na mind1, így is el tudom adni neten hamar. Ez előtt is adtam már el dolgokat, most sem lesz probléma, csak így egyszerűbb lett volna, és persze neki sem lett volna rossz üzlet.
Szombaton voltunk Gabival és anyukámmal Balatonfüreden. Sok mindent nem csináltunk, sétáltunk nagyokat, előtte Alsóörsön is megálltunk, mert vitorlázni akartam, és ott van egy viszonylag olcsó kölcsönző (tudom ajánlani, még a vitorlázni nem tudóknak is, mert az úr akié a kölcsönző ad pár ingyenes(!) órát. Így bárki vezetheti a hajóit (vannak olyan hajói amik nem engedélykötelesek). Jó volt újra a Balatonnál, idén sajnos elég keveset voltam ott, és úgy néz ki nem is fogom látni a Magyar tengert egy darabig. Majd még egyszer veszek egy pillantást rá pár nap múlva, mikor a Rómába tartó repülő elszáll felette.
Ma pedig apukáméknál voltam ebédre. Jó darabig nem leszek itthon, szóval ez most olyan utolsó ebéd szerűség volt. A kedvencemet, kacsacombot főztek, utána pedig rakott palacsinta volt. A héten fogorvosnál is voltam. Nagy nehezen rábírtam magam. Nem tudok akárkihez elmenni, nekem ez bizalmi kérdés, ezért muszáj is volt még megnézetnem a számat a dokimmal. Végül is volt egy lyukas fogam, egy tömést újratömött, mert sérült volt, valamint leszedte a fogkövemet mindenhonnan. Szerintem olcsón megúsztam ezt a kalandot, 20.000Ft-ba fájt, és szerencsémre csak a pénztárcámnak...:D Odafelé görcsölt a gyomrom, és mikor túl voltam rajta, zsibbadt fejjel ugyan, de boldogan léptem ki, tudva, hogy túl vagyok rajta! :)
A napokban döbbentem rá, hogy nagyon el vagyok maradva mindennel. Sok dolgom van még. Szerencsére a ruhavásárláson túl vagyok. Elmentünk A Premier Outletbe Gabival, hogy vegyünk neki (és persze nekem is 1-2 dolgot). Persze, neki szinte semmit nem vettünk...nem azért, mert nem akartunk, hanem mert nem találtunk semmi olyat ami tetszett volna neki. Magam részéről elég sok mindent letudtam. Vettem 1 cipőt, 1 farmert, 3 felsőt, 1 övet és néhány zoknit. Mindezekért fizettünk 40.000-et. Azt azért hozzá kell tennem, hogy minden márkás, és szerintem elég jó vétel volt. De ezen kívül még be kell szereznem pár gyógyszert, amiből jobb, ha először itthonról viszek, hogy végszükség esetén legyen kéznél amíg nem mozgok otthonosan a környéken. Valamint néhány higiéniai cuccot is (főleg útra), ami nem tartalmaz folyadékot, és bár lehet, hogy kissé paranoiásnak tűnik, de erősen gondolkozom a maszkon. Valahogy tartok a 12 órás bezártságtól egy olyan helyen, ahol levegőkeringető rendszer van. Bár lehet, hogy ez kicsit túlzás, de inkább legyen mint ne! Pakolnom is kell, és sajnos még egy napot rá kell szánnom arra, hogy kimenjek még egyszer Pozsonyba a tesóm autója miatt. Sajnos ez egy egész napos program, így egy szinte egy nappal kevesebbem marad. :( Ezen kívül találkozni szeretnék haverokkal, hogy elbúcsúzzunk, hiszen kitudja mikor láthatjuk egymást megint?!
Még igyekszem jelentkezni. Ha más nem indulás előtt egy gyors helyzetjelentés erejéig. Természetesen az útról is szeretnék majd írni, szóval ezt a túloldalról fel is töltöm amint lesz rá alkalmam! Hú, de furcsa...hihetetlenül repül az idő!

2 megjegyzés:

  1. Szia Gabcsi! Örömmel olvasom a blogodat! A fiam Viktor pont augusztus 20-án ment ki Gold Coastba Brisbane-től pár kilométerre és ma, szept 14-én ment először iskolába.
    Nagyon átérzem az izgatottságodat, hiszen tényleg nagy útnak nézel elébe.
    Ha valamit esetleg segít, megadom Viktor honlapjának a címét. Ha meg ott vagy, egy ismeretséggel több lesz esetleg. Az ott nagyon fontos!
    www.pigizsugi.net
    Jó kalandozást a világban és vigyázz te is magadra. Hidd el nagyon jó lesz, csak lazán, nyugodtan. Örülj minden pillanatnak, használj ki minden lehetőséget, tanulj, kirándulj, ismerkedj!
    Minden jót neked! Zsuzsa néni

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzsa Néni! :)


    Köszönöm szépen a biztatást. Olvastam a fia blogját, ahogy elnézem neki is hasonlóan tetszik Ausztrália.

    VálaszTörlés